Svet-Stranek.cz
Osobní stránka

Pár slov o mě:Osobní stránka na adrese: honzaprouza.freepage.cz

Pár slov o mě

Jmenuji se Jan Prouza a je mi 51 let. Od narození žiji ve Velkém Poříčí. Na zahradě u babičky jsem na potůčku, který vytéká právě ze starého Bagru, jako sedmiletý kluk poprvé chytal na zvohlý špendlík a kousek žížaly malé fousáče - Mřenky Mramorované. To bylo slávy když jsem od babičky dostal svých prvních 5 pravých rybářských háčků – krystalek. Potom mě už tato vášeň nepustila. Motal jsem se okolo rybářů na rybníku a od devíti let začal chodit do rybářského kroužku. Organizovaně rybařím už 42 let. Po vojně jsem si prošel ve výboru MO ČRS Hronov od elektrolovce přes správce majetku, rybářskou stráž, zástupce hospodáře, až po hospodáře. Dnes už hospodáře nedělám zůstal jsem jen členem rybářské stráže s krajskou působností a dělám kontroly vysazování pro Východočeský územní svaz ČRS.

Dnes mám pronajatý právě ten rybník, na kterém jsem  začínal pronikat do Petrova cechu. Pronajal jsem si jej právě proto, aby moji synové mohli, jako já, rybařit na tomto krásném rybníčku a neflákali se jen tak bez koníčku a bez cíle jako dnešní mládež, která zná přírodu jen z počítačů a televize. Chytáme tu s několika kamarády a jejich rodinami.

Času mám, jako my všichni, v dnešní uspěchané době a tak si sem tam k večeru zajdu s kouskem kůrky jen tak pro zábavu chytit pár kapříků pěkně z hladiny.   

Už 18 let dělám taky myslivost. Mám také lovecky upotřebitelného psa Welššprigršpaněla Erga od Radechovky. Je mu sedm let, jako mému nejmladšímu synkovi a v roce 2010 byl zařazen jako chovný pes klubu Welššpringršpanělů. V současné době jsem starostou Honebního společenstva "Kosná Hora" Dolní Radechová. 

 

 
návštěvníků stránky
celkem50 865
tento týden124
dnes13